zaterdag, april 15, 2006

Terug












Voor deze korte vakantie naar Triberg (Zwarte Woud) had in enkel mijn loopgerief in de koffer gestoken. Ik had zowel winter- als zomeroutfit meegenomen (optimisisch ingesteld zeker) . Voor de rest had Saskia gezorgd dat "alles" (voor de insiders staat dit tussen aanhalingstekens) in de valies zat. De bedoeling van deze vakantie was: totale ontspanning en relaxen.

Bij onze aankomst, schitterend weer met als resultaat een eerste terrasje in de zon. Dit was ook ons laatste terrasje want voor de rest slecht, slecht weer gehad.

Na een verkennende wandeling werd duidelijk dat lopen niet echt evident zou worden. Miljard zijn daar bergen. Ik dacht daar enkel een "boske" te vinden.

Normaal zie ik een heuvelend parcours wel zitten. Deze keer wou ik dit zoveel mogelijk vermijden omdat het stijgen en dalen te belastend is voor de probleem-knie. Bovendien stond er een lange duurloop op het programma van 25 kilometer.

Na de hulp van de hoteluitbaatster toch een parcours kunnen uitstippelen met "matige" hellingen, wel op een twintigtal kilometer van het hotel.

De tweede dag werd dit parcours onmiddellijk uitgetest met een duurloop van 2u30 ( en de vermoedelijk ook +/- 25 km). Dat deed deugd.

Vanaf de derde dag was het opeens gedaan met de pret (of begon deze nu juist?). Opgestaan met als uitzicht vanop ons "zonne"terras: een volledig sneeuwlandschap. Bovendien bleef het maar sneeuwen, de hele dag door.

Door deze sneeuwval zaten we ook min of meer geblokkeerd want... geen sneeuwkettingen mee (wel efkes aan gedacht om er mee te pakken maar geen tijd meer gehad om er nieuwe te gaan kopen). Dergelijke sneeuwval bleek wel vrij uitzonderlijk te zijn voor de tijd van het jaar.

Door de efficiƫntie van de Duitse strooidiensten was het "leed" echter vlug geleden. Zowel de wegen als de fiets- en voetpaden werden in een snel tempo sneeuwvrij gemaakt.

De dag nadien was alles terug min of meer genormaliseerd en kon er terug gelopen worden.

Tijdens deze vakantie slechts 1 training van 40 min. overgeslagen. Voor de rest, veel gewandeld, gezwommen en in de sauna gezeten.

Ondanks het feit dat het een weekje all inclusive was, gene gram bijgekomen. Blijkbaar alles uitgezweet, want toch genoeg gegeten en gedronken.

Nu mijn heroplaadbare batterijen terug zijn opgeladen, staan er morgen 30 km op 't programma, in het Belgisch weer met toch wel minder hellingen. Dat moet wel lukken.

1 opmerking:

Anoniem zei

leuke log.
Groetjes