zaterdag, januari 06, 2007

2007

We zijn nu al een week in 2007 en hebben 5 looptrainingen achter de rug. Dit heeft me voldoende tijd gegeven om eens stil te staan bij mijn voornemens voor 2007.

Met stip op nummer 1: minder werken (dit stond er vorig jaar ook al op maar dat is niet echt gelukt. Dit kan eventueel nog wel dalen in de rangschikking na het vernemen van een verhoogd salaris eind januari).

2. Minder drinken, en meer specifiek, minder... koffie drinken. Mijn dagdosis ligt al enkele jaren op + 10 tassen per dag. In 2007 tracht ik het te limiteren tot 1 tas per dag (al 1 week volgehouden)

3. Zoetigheden vermijden. Dit is in de eerste week in beperkte mate gelukt. Van de chocolade afblijven is niet evident.

4. Dit is een lastige. Zorgen dat alle schilderwerk in huis wordt uitgevoerd en dat alle kamers worden voorzien van deftige verlichting. (wat heb ik me hier op de hals gehaald).

5. minstens 2 marathons, maar heb er wel drie in gedachten.

Eventueel zou daar nog kunnen bijkomen, terug beginnen met tennissen. In een zeer ver verleden was ik een fervent tenniser en stond vrijwel dagelijks op de baan. Door tijdsgebrek werd het racket na vele jaren aan de haak gehangen. Aan dochter Inez, die al enkele jaren tennisles volgt en al een goe balleke kan kloppen, heb ik echter beloofd (al enkele jaren geleden)
om terug te beginnen. 'k kan dat nie blijven uitstellen hé. Maar waar ik de tijd ga vinden? En 't is nie dat tennissen alleen. Het is ook dat blijven plakken achteraf hé. Je moet toch een beetje socialiseren in de club. De Koen weet daar alles van. Het nie meer blijven plakken staat niet bij mijn voornemens voor 2007.

Vandaag ook nog gaan lopen. Deju wat was da. Regen en wind. 'k was blij da 'k terug thuis was. Er was een rustige duurloop gepland. Het weer heeft er anders over beslist. 't was een zware loop. 11 km in iets minder dan een uur. Morgen staat er 13 km op 't programma.

5 opmerkingen:

Tjoff zei

Beste wensen voor het nieuwe jaar en veel succes met de goede voornemens! :-)

Anoniem zei

Ik steun je in al je goede voornemens ... vooral in dat blijven plakken aan den toog na een tennismatchke ... van wat zouden wij anders leven???? ... stel je voor dat je onmiddellijk naar huis zou gaan???? Wat zouden je medespelers daarvan vinden??? En ... ik hoop dat Luxemburg ook dit jaar op de lijst staat!

johan zei

Veel succes met die 5 voornemens, die aardig wat inspanning zullen eisen!

Anoniem zei

Een heleboel goede voornemens, veel succes. En af en toe moet je prioriteiten stellen ..

Anoniem zei

Als je dat allemaal wil realiseren heb ik een klein vermoeden dat je dagen veel te kort gaan zijn. Maar die verlichting zou ik toch maar snel in orde brengen voordat je ergens over struikelt. Dan is het gedaan met lopen en tenissen en van werken komt er dan ook niet veel in huis, maw dan gebeurt er helemaal niets en zit Johan gewoon in zijne zetel.