donderdag, februari 08, 2007

De GG bende

Begin deze week, onverwacht en ook wel ongewenst bezoek gekregen. Eigenaardig want aan onze deur hangt een bordje met de tekst "welcome". Je zou dit kunnen interpreteren als zijnde: iedereen is welkom.

Awel de GG bende dacht dat ook, en heeft die "welcome" letterlijk genomen. We waren niet thuis en toch wilden ze absoluut naar binnen. Maar het waren geen professionals. In plaats van het slot "gewoon" uit de deur te draaien met een schroevendraaier, werd de deur, onze deur, op 4 plaatsen geforceerd in klaar lichte dag. De kwispels.

En voor diegenen die deze bende niet kennen. Deze bende is alleen geïntresseerd in geld en goud. De politie had een andere naam, 't begint met een Z en heeft 8 letters + bende. Het voordeel was wel dat ze alles, behalve dan de GG voorwerpen, min of meer terug op hun plaats hebben teruggezet. Hieroor drong het pas na 4 uur thuiskomst door dat er was ingebroken. Eerst heeft Inez natuurlijk onder haar voeten gekregen voor het beetje rommel dat ze had gemaakt op de slaapkamers...

Politie gebeld, 't was al donker dus schade aan de deur was niet volledig in te schatten, op 't eerste gezicht niet al te veel verdwenen (geld moeten ze niet bij ons komen zoeken, ik zet zelfs Saskia soms zonder geld maar dat is een heel ander verhaal - misschien voor een volgende keer). PV opgesteld. Politie weg. Opnieuw beginnen denken, toch meer verdwenen dan oorspronkelijk gedacht. Terug een lijste opgegesteld, terug naar de politie. Iemand laten komen om de schade aan de deur op te meten. Ook veel meer schade dan oorsponkelijk gedacht. Niet alleen de deur dient vervangen te worden maar ook de hele erker. Deju Deju, 'k had beter ne schroevendraaier klaargelegd.

Lopen (jawel) naar de verzekering en nu wachten op hun tussenkomst. Toch met een beetje spanning, niet echt gerust in de moeilijk te interpreteren algemene voorwaarden van de polis. Waarom hebben we die weeral niet gelezen bij het onderschijven? In elk geval, "boeiende" lectuur.

Hopelijk komt Witse vlug terug naar Halle om die dieven hier te komen pakken. Vanaf het moment dat die hier weg is, is 't een plaag aan het worden. In Januari, waren reeds twee van onze achterburen de uitverkorenen in het spel "een leuk nachtje pikken". Die hebben nu een alarm geïnstaleerd. Dus 'k weet wat ik moet doen dit weekend. Zotte kosten maken voor ook een alarminstallatie. Eigenlijk wel triestig. Waar is de tijd dat met de deuren nog kon laten openstaan?

Voor de rest is heel gezellig wonen in Lembeek. De dag daarna, car jacking, op niet meer dan 2 km van hier. Politie was er rap bij. Die jacker zal geen car niet meer jacken... Teletekst p 109.

Vandaag is rustdag.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Johan, als het enige gerustestelling moge zijn : In Oostende is het ook niet van de poes hoor... (remember zinloos geweld)

Anoniem zei

Shit ... meer moet je daar niet over zeggen

Anoniem zei

als ze mij ooit nog eens vragen waarom ik voor strengere straffen ben, zal ik, alvorens te antwoorden, eens diep inademen en aan jouw getuigenis denken ...

Anoniem zei

Aiai, stom Johan. En dat geeft zo'n eng gevoel he, iemand vreemd die in je huis is geweest... Geloof het of niet, maar het woord dat ik hier nu moet intikken om dit te posten is "crimi", dat moet ook lukken!

johan zei

Je loopschoenen die zijn toch ook goud waard? hebben ze die laten staan dan!? ;-)
Even serieus nu;dat was zeker schrikken, en dan ook nog op klaarlichte dag!

Anoniem zei

'Blij zijn dat we niet thuis waren', da's wat ik dacht toen GG-bende bij ons op bezoek was geweest (en op het bed van onze jongste een van onze eigen, grote keukenmessen had achtergelaten). De schade bleef beperkt tot een geforceerd keukenraam en een paar gebroken potten (die op de vensterbank stonden). Het raam hebben we zelf hersteld voor 5€ (scharnier), en in de tuin vonden we een 'dievenlichtje'. Geld en goud hebben ze niet gevonden, en wij zijn een mooie zaklamp rijker. En tja, sindsdien moeten we 's morgens haasten om codes in te drukken om niet de hele buurt te wekken. Johan, jammer dat het jullie ook overkwam; hopelijk doet de verzekering niet te moeilijk.
Groetjes!