zondag, februari 11, 2007

Profvoetbal

Als een speler niet goed speelt, wordt hij vervangen, als een trainer geen resultaten haalt, wordt hij ontslagen, als een speler een fout maakt, wordt hij in principe bestraft, als een trainer zich niet gedraagt, moet hij in de tribune plaatsnemen. En de scheidsrechter??

Als na 5 minuten blijkt dat hij een slechte dag heeft, als na een half uur blijkt dat hij last heeft van pellen op zijn ogen. Waarom kan dan niet worden ingegrepen? Waarom kan deze niet gewoon vervangen worden? Nu een scheidrechter heeft het niet gemakkelijk. Een paar scheidsrechterlijke dwalingen zijn altijd mogelijk en beïnvloeden het resultaat meestal niet. Maar een hele match met nen verdwaasde kop fluiten. Je moet het kunnen.

Eigenlijk ligt het niet aan de scheidsrechters maar aan het systeem. Kan het misschien wat professioneler? Gebrek aan scheidsrechters? Awel geef ze dan eerst een "normale" vergoeding voor hun werk. Hier tegenover staat dan wel, ontsla ze als ze niet voldoen. Misschien ook eens langs de VDAB passeren? Of eens in Polen gaan zoeken?

't is duidelijk zeker. Op voetbalgebied een slecht weekend achter de rug.

Den tennis deze middag was dat zeker niet. 't was lang geleden dat ik zo lang voor den TV heb gezeten. Toptennis. In april misschien wel live een kijkje gaan nemen naar het volgende davis cup duel tegen Duitsland. En in den tennis... als een lijnrechter een slechte dag heeft, wordt deze vervangen. In de periode van Mc Enroe meen ik me te herinneren dat tijdens Wimbledon ook af en toe scheidsrechters werd vervangen.

En ook nog gelopen vandaag, door weer en vooral wind werden er 27 km afgelegd in 2.31.18 met een GHS van 136, dus vrij rustig.

Morgen maandag...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Zeker dat het aan den arbiter lag??? :-)
Goed gelopen, 'k wou dat ik ook al aan die afstanden kon beginnen. En weet het te zeggen als je naar Oostende komt he!

Anoniem zei

Gelukkig dat er bij het lopen nog geen arbiters zijn.
Mooie rustige training gelopen.